Energinen päivänaloitus

Kahvikupilla energiaa

Herätyskello soi. Nina hapuilee kännykän käteensä ja painaa nopeasti torkkukytkintä. Kymmenen minuuttia vielä unta ja sitten nousen, Nina ajattelee ja vaipuu takaisin uneen. Mies vieressä kääntää kylkeään. Kymmenen minuutin kuluttua kello soi uudelleen. Voi ei, miksi nyt jo pitää olla aamu, nainen harmittelee unen seasta.

Puoli tuntia sen jälkeen, kun kello oli ensimmäisen kerran soinut, Nina vihdoin pakottaa itsensä ylös ja sammuttaa herätyksen. Kello on jo niin paljon, että enää ei mahdollista toteuttaa sitä, mitä edellisenä iltana oli suunnitellut. Taaskaan. Aamun aloittaminen piristävällä aamulenkillä auringon noustessa siirtyy jälleen seuraavaan aamuun. Johonkin niistä seuraavista. Tähän päivään herääminen sen sijaan pitää tehdä taas isolla mukilla kahvia.

Lenkki tossut

Parin kahvimukillisen, vaatteiden pukemisen ja kiireisen työmatkan jälkeen Nina saapuu työpaikalle. Olo on edelleen vähän nuutunut. Ulkona vallinnut sää oli taas sekin sellainen, että vaikka olisi jaksanut herätäkin, niin yksin siihen keliin pimeänä aamuna lähteminen olisi tainnut jäädä.

 

Kolmatta kahvikuppia työpaikan automaatilta hakiessaan vastaan tulee aurinkoisesti hymyilevä Marjo. Tämä  huikkaa huomenet ja kommentoi päivän säätä. “Onpa ulkona keli!” Nina yhtyy päivittelemään säätilaa. “Ai että on taas hyvä olo, kun sai haukattua raikasta ilmaa heti aamuun ja heräteltyä kropan liikkumalla.” Marjo jatkaa.

 

Mitä!? Tuo nainen oli siis tänäänkin ehtinyt ennen töihin tuloaan jo tehdä lenkin. Nina ihailee mielessään Marjon energiaa ja päättäväisyyttä. Miten ihmeessä ihminen onnistuu aamu toisensa jälkeen noustua vapaaehtoisesti sängystä jo paljon ennen kuin on ihan pakko. Kadehdittavaa.

Nina katselee televisiota sivusilmällä ja surfailee netissä

Televisiosta tulee illalla jääkiekkoa. Mies seuraa sitä innostuneena eläytyen tilanteisiin. Nina katsoo matsia sivusilmällä ja surffailee samalla netissä. Silmiin osuu mainos työyhteisöille suunnatuista säännöllisesti tehtävistä ohjatuista aamulenkeistä. Ja mukaan pääsisi omalta kotiovelta.

Mikähän juttu tämä oikein on? Se, että olisi jonkun kanssa sovittuna lenkkitapaaminen heti aamuun, olisi kyllä jo syy päästä sängystä ylös ja lenkille ja päivä alkaisi reippaasti.