Arkeen lisää rytmitystä ja säännöllisyyttä

Maija istuskelee keittiön pöydän ääressä ja katselee lumen alta paljastuvaa peltomaisemaa. Teekuppi pöydällä höyryää lämpimänä. Aurinko on nousemassa ja värjää taivaanrannan upeisiin sävyihin. Kaunista.

 

Maija miettii mielessään edessä olevaa päivää. Eilen tuli käytyä ruokakaupassa, joten pakolliset jutut on taas muutamaksi päiväksi hoidettu. Saisikohan sitä tänään itsensä tarttumaan odottavaan pyykkivuoreen? Tuo ulkona oleva ilmakin näyttää todella hyvältä. Mitä jos sitä koittaisi saada itsensä vähäksi aikaa ulos ja tekisi pienen lenkin kylällä. Jos vaikka sattuisi tulemaan joku tuttu vastaan, jonka kanssa vähän turista kuulumisia.

 

Maija kaataa lisää teetä kuppiinsa ja suuntaa olohuoneeseen se kädessään. Hän napsauttaa television päälle ja istahtaa sohvalle katsomaan aamu-tv:tä. Aamu etenee ja Maija vaihtaa kanavalta toiselle edellisen ohjelman loppuessa. Jossain kohtaa alkaa väsyttää ja hän torkahtaa sohvalle.

Maija lukee lehteä ja kaipaa samalla arkeen lisää rutiineja ja säännöllisyyttä

Aamupäivän torkkujen jälkeen alkaakin olla jo lounasaika ja Maija lämmittää jääkaapista eiliseltä jäänyttä keittoa ja seuraa keittiön pöydän ääressä kadulla ohikulkevia ihmisiä. Lounaan jälkeen hän pukee ulkovaatteet päälleen ja lähtee hakemaan postia ajatuksenaan kävellä samalla pieni lenkki.

 

Maija kurkkaa postilaatikkoon ja ilahtuu tilaamansa aikakauslehden uudesta numerosta. Kannessa näkyy mielenkiintoisia otsikkoja ja Maija kävelee suoraan takaisin sisälle, koska haluaa päästä heti lukemaan lehteä. Kävelylenkki saa jäädä myöhemmäksi.

 

Maija lukee lehden ja vaihtaa sen jälkeen kirjaan. Pari tuntia hurahtaa nopeasti. Aamusta asti tasaisesti mielessä ollut ajatus ulkoilusta ja virkistävästä kävelylenkistä alkaa menettää houkuttelevuuttaan. Kynnys nousta sohvalta on noussut ja ajatus ulkovaatteiden pukemisesta ja uloslähtemisestä ei enää innosta.

 

Aurinkokin kuitenkin alkaa jo pian laskemaan. Ja ei kukaan tutuistakaan varmaan enää tähän aikaan ole liikenteessä, että olisi päässyt jonkun kanssa vähän juttelemaan. Mieskin pian jo saapuu kotiin ja sitten syödään yhdessä. Lähden sitten huomenna jo heti aamusta ulos, Maija mielessään miettii ja menee tyhjentämään tiskikoneen.

Maija kutoo

Myöhemmin Maija on kaivanut kutimen esiin ja kutoo nojatuolissa villasukkaa. Päivä on taas mennyt lähinnä television ääressä ja olo tuntuu nuutuneelta. Miehen kotiuduttua töistä on ollut kiva vaihtaa ajatuksia päivän uutistapahtumista ja tulevan viikonlopun suunnitelmista, mutta eipä niistä kovin kummoista keskustelua kehkeytynyt.

 

Maija oli myös purkanut miehelleen saamatonta oloaan ja sitä miten kovin taas oli suunnitellut lähtevänsä lenkille, mutta päivä sitten jotenkin taas vain hurahti ohi. Mies lukee keittiössä lehteä ja huikkaa sieltä, että nyt hän löysi Maijalle jutun! Jotain sellaista, millä tämä saisi itsensä säännöllisesti liikkumaan ja samalla saisi myös kaipaamaansa juttuseuraa. Mistähän se mies oikein nyt puhuu, Maija kiinnostuu.