Tukea työuupumukseen

TUKEA TYÖUUPUMUKSEEN

Alkavat ryhmät

tammi
4
Tukea työuupumukseen tammikuu 1
18:30
Maanantaisin viikoilla 2-5 yhteensä 4 kertaa
tammi
5
Tukea työuupumukseen tammikuu 2
09:30
Tiistaisin ja torstaisin viikoilla 2-5 yhteensä 8 kertaa
tammi
10
Tukea työuupumukseen tammikuu 3
17:30
Sunnuntaisin viikoilla 2-5 yhteensä 4 kertaa

Tukea työuupumukseen -lenkit tarjoavat  vertaistuen kautta voimavaroja selvitä työuupumuksesta. Ryhmässä pääset keskustelemaan anonyymisti itseäsi painavista asioista ja vaihtamaan ajatuksia samassa tilanteessa olevien kanssa.

Ryhmän vetäjänä toimii työuupuneen huoltaja Katariina Sampinen, joka tuo ryhmään paitsi kokemusperäistä, niin myös opiskeltua tietoa työuupumuksesta.

Ryhmissä keskustellaan osallistujen toivomista aiheista, päivittäisistä kuulumisista sekä vetäjän pohjustamista aiheista. Lisäksi vetäjä ohjaa erilaisia harjoitteita, jotka helpottavat oloa, tukevat toipumista ja auttavat tekemään muutoksia ajatus- ja toimintamalleihin.

Tukea työuupumukseen
Tukea työuupumukseen: ryhmässä olleiden ajatuksia

Ryhmissä olleiden kokemuksia:

 

"Kun ryhmässä näki, miten samanlaisia kokemuksia muillakin oli ollut, sai jotenkin lohtua ja omat tuntemukset tulivat ymmärrettävämmiksi."

"Olin kokenut asiantuntijatyössäni useamman vuoden työuupumusta, joka ihan viimeisinä vuosina eskaloitui heikensi työtehoani oikeasti todella vakavasti. Olin jo ehtinyt toipumisessa jonkinlaiseen vauhtiin sitä kautta, että otin virkavapaata ja lähdin kouluttamaan itseäni uudelle alalle. Vaikka välitön paine oli tämän myötä hälvennyt, mielessä oli paljon erityisesti häpeää ja itsetunnon puutetta, kun piti alkaa miettiä työhön paluuta ja mahdollisia uusia kuvioita. Tunsin, että halusin vielä käsitellä näitä esteitä puhumalla ja erityisesti etsiä vertaistukea saman kokeneista. Juuri tässä vaiheessa löysin Katariinan sivun. Olin muutaman kuukauden mukana Katariinan vetämässä vertaistukiryhmässä. Minua auttoi paljon, kun pystyin sanallistamaan erityisesti häpeän kokemukseni kaunistelematta saman kokeneille ja ymmärsin, että kokemusmaailmani ei ollutkaan uniikki - muut näkivät monet asiat niin samalla tavoin. Koen, että hyvin fasilitoitu vertaistukiryhmä oli juuri tuossa vaiheessa tärkeä osa toipumistani ja pääsin ikään kuin purkamaan mielen nurkkiin jääneitä muistoja. Se auttoi puhdistamaan päätä kun mietin uudelleensuuntautumista työuralla."

"Voin lämpimästi suositella Katariinaa. Hän osaa kuunnella, on selkeästi perehtynyt työuupumukseen ja tietää mistä puhuu omastakin kokemuksestaan. Keskustelujen jälkeen ajatukset toimivat aina selkeämmin ja luovat toivoa paremmasta."

"Minua auttoi se, kun sain purkaa asioita ihmisille, jotka todella ymmärsivät mistä puhun sekä se mitä kuulin toisen työuupumuksen kokeneen kertovan voinnistaan nykyään. Se lisäsi toivoa valoisammasta tulevaisuudesta. Harjoitteista muutamaa olen toistanut säännöllisesti ja koen niiden todella auttavan kyseisissä tilanteissa."

Tukea työuupumukseen: ryhmässä olleiden ajatuksia