Ohjeet etälenkki ryhmiin

 

Ohjeet ja homman toimiminen avoimessa ryhmässä

 • Mene kiinnostavan ryhmän sivulle ja täytä sillä oleva ilmoittautumislomake (henkilöasiakkaat).
 • Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on mukana tarkat ohjeet, miten valmistautua ryhmälenkkeihin.
 • Perinteinen posti tuo sinulle tuulisuojan, jota tulee käyttää joka lenkkikerta mikrofonin suojana, jotta mahdollinen tuuli ei heikennä kuuluvuutta.
 • Testaa ennen ryhmän alkua kuulokkeidesi ja niiden mikrofonin toimivuus. Tämä on erittäin tärkeää varmistaaksesi itsesi ja muiden ryhmäläisten miellyttävät lenkit. Alle kymmenellä eurolla saa hyvin toimivia mikrofonilla varustettuja nappikuulokkeita.
 • Merkitse lenkkiajankohdat kalenteriisi. Pari päivää ennen ensimmäistä kokoontumista saat tekstiviestillä muistutuksen ryhmän alkamisesta. 
 • Lenkkiajankohdan koittaessa ryhmänvetäjä soittaa sinulle ja pääset ryhmäpuheluun mukaan. Voit lähteä jo etukäteen liikkeelle tai puetaan yhdessä kengät jalkaan ja lähdetään yhdessä ovesta ulos.
 • Jokainen ryhmän jäsen voi liikkua haluamaansa vauhtia tai vaikka vain oleskella ulkona. Päätös on sinun. Voit osallistua ryhmiin halutessasi myös täysin anonyyminä. Puhelinnumerosi ei näy muille ryhmän jäsenille, vaan se tarvitaan ainoastaan vetäjälle ryhmäpuhelun soittamiseen.
 • Teemme lenkin yhdessä keskustellen ryhmän aihepiirin mukaisesti. Etenkin sosiaalisen liikkumisen lenkeillä pyritään mahdollisimman vapaaseen ja ryhmäläisiä kiinnostavaan keskusteluun. Tarvittaessa lenkin vetäjä voi kuitenkin ohjata keskustelua.
 • Yhteislenkkiajan lähestyessä loppua lopetellaan keskustelu ja vaihdetaan lopputervehdykset.
 • Yhdessä Ovesta Ulos -etälenkki yhdessä on saanut lähtemään ulos, liikkumaan ja lämpöä lihaksiin, joten tässä kohtaa on helppo oman kunnon, aikataulujen ja innostuksen mukaan jatkaa lenkkiä vielä pidempään itsekseen.

 

Etälenkkien hyvän mielen keskusteluoppi

 1. Kunnioita ryhmäkavereitasi ja ole ajoissa puhelimen tavoitettavissa ja valmiina lenkille. 
 2. Pyri olemaan pidetty keskustelukumppani. Muista, että taitava keskustelija osaa kuunnella. Anna tilaa siis myös muiden ajatuksille. 
 3. Kunnioita ryhmäkavereitasi ja heidän näkemyksiään asioista, vaikka ne eroaisivat suuresti omistasi. 
 4. Vältä päälle puhumista. Tämä on erityisen tärkeää Yhdessä ovesta ulos palvelussa, jossa emme näe toisiamme. 
 5. Etälenkeillämme on sananvapaus, mutta keskustelun tulee säilyä asiallisena ja keskustelukumppaneita arvostavana. 
 6. Ryhmän vetäjällä on oikeus antaa varoitus keskustelijalle, joka toimii näitä sääntöjä vastaan. Mikäli varoituksesta huolimatta osallistuja jatkaa sääntöjen vastaista toimintaa, ryhmän vetäjällä on oikeus poistaa tämä ryhmästä väliaikaisesti tai lopullisesti. Palvelun tarjoaja ei tällaisessa tapauksessa ole velvollinen palauttamaan maksua toteutumatta jäävistä yhteislenkeistä. 
 7. Muista vielä, että luotettavuus sekä huumorintaju ovat tärkeitä kykyjä keskustelijalle. Ole rehellinen oma itsesi ja osaa nauraa myös itsellesi. 
Ohjeet ja ryhmän keskusteluoppi