Etälenkkeillen lisää hyvinvointia ja työkykyä
YOU Etälenkit - Taukoja, jotka tulee pidettyä

ASIAKKAIDEN

SUOSITUKSIA

YOU Etälenkit - Taukoja, jotka tulee pidettyä

ASIAKKAIDEN

SUOSITUKSIA

YOU Etälenkit - Taukoja, jotka tulee pidettyä
SÄÄNNÖLLISET ETÄLENKIT VIIKOITTAIN ILMOITTAUDUTTAVIN PIENRYHMIN

Helout kaikille!

Olemme kahdeksalla paikkakunnalla toimiva muovituotteita valmistava yli 200 työntekijän yritys ja meillä on ”LifeFit” eli yrityksen tukema liikuntaharrastustoiminta ollut käytössä jo vuosia. Toimipaikoillamme on voitu järjestää lähes mitä tahansa liikuntaan liittyvää harrastustoimintaa, kunhan ryhmässä on vähintään 10 henkilöä. Tämä on toiminut hienosti, kunnes korona iski. Se pisti toimihenkilöt etäkonttoreille ja tuotannot eristimme turvataksemme tuotantomme. Eli tiimimme hajautuivat entisestään, vaikka toimipaikkamme sijaitsevat jo muutenkin eri puolella Suomea ja yksi Ruotsissakin. HR-päällikkömme Mia, joka vastaa meillä mm. henkilöstön kehityksestä sekä työhyvinvoinnista, alkoi kartoittamaan että ”mitäs tehtäisiin”. Porukat alkoivat – itseni sohvaperunana mukaan lukien – olla jo lopen kyllästyneitä rajoituksiin, sosiaalisuuden vähentymiseen, erossa työkavereista olemiseen ja kaikkeen mitä tuo korona nyt päällemme onkaan heittänyt. Työn hektisyys, lukemattomat päivittäiset Teams -palaverit yms. oli saanut ajantajun hämärtymään ja hallitsematon oma kalenterikin kaipasi jotain tavallisuudesta poikkeavaa sisältöä.

Mia löysi YOU Etälenkit ja demolenkki järjestettiin. Siitä jäi heti vähän outo fiilis – tämähän saattaa toimiakin! Ensimmäisellä varsinaisella etälenkillä vakuutuin, että tätä olen liikunnan saralla kaivannut; pois työpöydän äärestä ulos, saamaan vertaistukea kanssakärsijöiltä, mielenkiintoisia aiheita YOU valmentajan toimesta ja ennen kaikkea – liikettä hyytyneisiin niveliin. Entisenä joukkueurheilijana (takana loistava urheilumenneisyys 😊) en laiskuuttani yksin juurikaan treenaile. Tai jos niin teen, niin täysillä ja kaikki heti -periaatteella. Ja kerta on yleensä riittänyt.

Etälenkkeilytiimiimme lähti yrityksestämme mukaan kolmisenkymmentä henkeä ja kalenterissa alkoi näkymään – jopa keskellä työpäivää – etälenkkivarauksia. Wau! Heikosta kunnostani johtuneen alkukipuilun jälkeen aloin jo kaipaamaan tulevaa lenkkiä. Tavoitteet olivat selvät, ja erityisesti kalenteriin merkitty lenkkituokio varmisti sen, että sain liikunnan takaisin viikkorytmiini. Henkilökohtaiset tavoitteeni olivat – ja ovat edelleen – hyvinkin vaatimattomia kun vertaa suurimpaan osaa kollegoistani. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, sillä oma mieli, parantuva yleiskunto, pudonneet kilot ja ennen kaikkea raittiin ilman hengittäminen keskellä työpäivää tai työpäivän jälkeen olivat ”vaivan” arvoisia. Kun YOU -jaksomme päättyi, tuli tyhjä olo – että tässäkö tämä nyt sitten oli. Kollegat ovat kuitenkin olleet yhteydessä että ”lähetkö Teams -lenkille” – eli yhteisöllisyys palasi arkeemme YOU Etälenkkien ansiosta.

Voin lämpimästi suositella palvelua ihan kaikille. Hieno palvelu, jonka merkitys vaan korostuu näinä ankeina aikoina.

Yrityskin hyötyy, sillä virkeä mieli virkeässä kehossa on myös tuottavampi kombinaatio kuin 10 tunnin Teamseissa ja sen jälkeen nukkumaan combo. 😊

Tsemppiä kaikille!

Åke Siltala
Johtaja, materiaalitoiminnot, Pipelife Finland Oy
Varatoimitusjohtaja, Talokaivo Oy

SÄÄNNÖLLISET ETÄLENKIT VAKIOPIENRYHMIN SEKÄ ETÄLENKKITAPAHTUMA ISOLLE RYHMÄLLE

Kaipasimme pitkän koronakauden etätyösuosituksen pohjalta mielen virkistystä, yhteisöllisyyden tunteen buustausta sekä arkiliikuntaan aktivoimista. Etälenkit soveltuivat meille erityisen hyvin yhteisölliseksi aktiviteetiksi, sillä työntekijämme sijaitsevat ympäri Suomea.

Katariinan vetämät etälenkit tarjosivat meille kehon ja mielen hyvinvointia, ja edistivät yhteisöllisyyden kokemusta. Etälenkkeihin osallistuneet työntekijät antoivat kokemuksesta oikein positiivista palautetta. Erityisesti arvostimme Katariinan positiivista, inhimillistä ja erilaiset osallistujat huomioivaa otetta.

Voin lämpimästi suositella etälenkkejä kaikille yrityksille, joissa halutaan edistää monipuolisesti työntekijöiden hyvinvointia!

Suvi Matinlauri
HR Advisor, Bureau Veritas

ETÄLENKKITAPAHTUMA WEBINAARI + VUOROVAIKUTTEINEN ETÄLENKKI

Halusimme tarjota henkilöstöllemme syksyn pimeyden keskelle hyvinvointihetken ja samalla muistuttaa palautumisen tärkeydestä. Henkilöstökyselyssämme esiin tullut etälenkkeily yhdistettynä tietoiskuun palautumisesta tuntui juuri sopivalta tähän. Ihmisemme työskentelevät hajallaan ympäri Suomea pitkälti etänä tai asiakkaiden luona ja webinaari + etälenkki -yhdistelmä oli helppo järjestää koko porukalle.

YOU Etälenkit ryhtyi järjestämään meille sopivaa kokonaisuutta ja kuunteli tarpeitamme sekä toiveitamme toteutuksesta. Järjestelyt sujuivat helposti, eikä meiltä vaadittu kuin virittäytyminen aamulla linjoille webinaarin ääreen ja tämän jälkeen palautumisen teema jatkui yhtenäisesti keskusteluina etälenkillä. Kokonaisuus oli hyvin mietitty. Kaikki pääsivät osallistumaan keskusteluun pienryhmissä etälenkeillä, mutta kuitenkin itselle sopivalla tavalla.

Henkilöstöltä tuli hyvinvointiaamusta erinomaista palautetta, työpäivä oli alkanut jokaisella energisesti ulkoilun ja mielenkiintoisten keskustelujen ansiosta. Koen, että saimme aamuisen työpäivän energiapiikin lisäksi eväitä myös pidemmällä tähtäimellä: erityisesti etätyöaikana palautuminen on tärkeä ja kantava teema henkilöstömme hyvinvoinnin kannalta.

Toivon, että yhdessä tehty etälenkki muistutti ihmisiämme siitä, millainen positiivinen vaikutus liikunnalla on meihin jo lyhyelläkin tähtäimellä. Aamulenkki tai työpäivän keskellä tehty lenkki piristävät paljon. Etälenkkeily ei ole säästä kiinni: etälenkkimme ajoittui sateiseen ja pimeään marraskuiseen aamuun, ja mieli oli silti energinen.

Suosittelen etälenkkejä moniin eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Meille etälenkkeily tarjosi helpon tavan olla yhdessä, mutta kuitenkin erikseen. Erityisesti tilanteessa, jossa työntekijät eivät pääse päivittäin olemaan yhteyksissä tai näkemään toisiaan, etälenkki toi työntekijöitämme yhteen tärkeän teeman äärelle.Elli Taivassalo
Human Resources Specialist, Nice-Business Consulting Oy

ETÄLENKKITAPAHTUMA VUOROVAIKUTTEINEN ETÄLENKKI

Yhdessä Ovesta Ulos järjesti vapaaehtoisillemme pitkähkön kokouspäivän päätteeksi etälenkin ja saimme jälkikäteen runsaasti kiitosta osallistujilta mukavan erilaisesta kokouspäivän päätöksestä.

Etälenkillä pääsimme keskustelemaan pienissä ryhmissä etukäteen valitsemastamme aiheesta ilo, fokuksena erityisesti vapaaehtoistoiminta. Keskustelu kävelyn lomassa tuntui luontevalta ja etälenkittäjät hienosti johdattelivat osallistujia sovittuun aiheeseen.

Saimme etälenkiltä paitsi aimo annoksen raitista ulkoilmaa, myös paljon hyviä ajatuksia liittyen siihen, mikä vapaaehtoistoiminnassa aiheuttaa iloa ja miten siihen voi itse vaikuttaa. Lenkkeilyn ja juttelun lomassa teimme myös joitain lämmittely- ja venyttelyharjoituksia. Jälkikäteen saimme läpikäydyt harjoitukset vielä kirjallisina sähköpostilla.

Voin lämpimästi suositella YOU Etälenkkejä sekä työyhteisöille että yhdistyksille vapaaehtoisporukan yhteishengen rakentamiseen ja työhyvinvoinnista puhumiseen. Erityisesti nyt etätyöaikana kaikki liikkuminen työpäivän aikana tulee tarpeeseen, ja etälenkin saa todella luontevasti nivottua esimerkiksi keskusteluun työssä jaksamisesta tai muusta työhyvinvoinnista.

Olin iloisesti yllättynyt siitä, miten hienosti sekä osallistujat että etälenkin vetäjät heittäytyivät keskusteluun. Lenkin aikana nauru pulppusi ja suupielet kääntyivät väkisinkin hymyyn.

Sanna Hughes
Toiminnanjohtaja, Suomen Vuokranantajat

ETÄLENKKIEN SISÄLTÖ

ETÄLENKKEILIJÖIDEN KERTOMAA

ETÄLENKKIEN SISÄLTÖ

ERITYISTEEMA: TUKEA TYÖUUPUMUKSEEN

RYHMÄLÄISTEN SUOSITUKSIA

Olin kokenut asiantuntijatyössäni useamman vuoden työuupumusta, joka ihan viimeisinä vuosina eskaloitui heikensi työtehoani oikeasti todella vakavasti. Olin jo ehtinyt toipumisessa jonkinlaiseen vauhtiin sitä kautta, että otin virkavapaata ja lähdin kouluttamaan itseäni uudelle alalle. Vaikka välitön paine oli tämän myötä hälvennyt, mielessä oli paljon erityisesti häpeää ja itsetunnon puutetta, kun piti alkaa miettiä työhön paluuta ja mahdollisia uusia kuvioita. Tunsin, että halusin vielä käsitellä näitä esteitä puhumalla ja erityisesti etsiä vertaistukea saman kokeneista. Juuri tässä vaiheessa löysin Katariinan sivun.

Olin muutaman kuukauden mukana Katariinan vetämässä etälenkkivertaistukiryhmässä. Minua auttoi paljon, kun pystyin sanallistamaan erityisesti häpeän kokemukseni kaunistelematta saman kokeneille ja ymmärsin, että kokemusmaailmani ei ollutkaan uniikki - muut näkivät monet asiat niin samalla tavoin. Koen, että hyvin fasilitoitu vertaistukiryhmä oli juuri tuossa vaiheessa tärkeä osa toipumistani ja pääsin ikään kuin purkamaan mielen nurkkiin jääneitä muistoja. Se auttoi puhdistamaan päätä kun mietin uudelleensuuntautumista työuralla.

Maria, 37v
Asiantuntijatyö

———


Osallistuin Katariinan vetämään, uupuneille suunnattuun etälenkkeilyryhmään kesällä 2020. Olin ollut uupumuksen ja masennuksen vuoksi sairaslomalla kaksi kuukautta, ja tuossa vaiheessa jo palaamassa töihin osasairasloman turvin. Työpaikalla en voinut puhua kenenkään kanssa tuntemuksistani.

Osallistuminen tällaiseen eriasteisesta uupumuksesta kärsivien ja toipuvien vertaisryhmään oli erittäin tärkeä osa toipumistani. Ryhmässä jokainen sai anonyymisti kertoa kokemuksistaan ja tuntemuksistaan. Uupumusta saattaa olla hankala selittää sellaiselle joka ei ole sitä itse kokenut. Koin että ryhmässä meistä tuli toinen toistemme tukijoita ja kannustajia. Katariina toi keskusteluun tutkittua tietoa toipumisesta ja omakohtaisia kokemuksiaan, mutta antoi samalla tilaa jokaiselle ryhmän jäsenelle. Lenkkien lomassa Katariina veti myös erilaisia läsnäolon ja itsetuntemuksen harjoituksia.

Ryhmään osallistuminen antoi tärkeä tunteen siitä, että en ollut kokemusteni kanssa yksin. Uupumuksesta on mahdollista toipua, mutta on myös tärkeää muuttaa olosuhteita ja varmistaa omaa hyvinvointia tukevia tapoja, jotta uupumus ei uusiudu. Tässä kaikessa ryhmässä saadut tiedot ja kokemukset olivat suurena apuna.

Eeva, 54v
Asiantuntijatyö

MUITA PALAUTTEITA

ETÄLENKKIEN SISÄLTÖ