Image

YOU:n Annika

Annika on pienten lasten äiti ja kasvattaa lasten lisäksi kasveja, kanoja ja lampaita. Annika on syntyjään Oulusta ja on sittemmin asettunut usean pysähdyksen kautta lopulta maaseudulle eteläiseen Suomeen. Annika on selkeästi sosiaalinen liikkuja.

”Yleensä minulla on niin monta juttua meneillään, että varmimmin saan itseni liikkeelle sopimalla tapaamisen ystävän kanssa kuntoilun äärelle tai osallistumalla ohjattuun liikuntaryhmään. Muuten liikunta jää muun tekemisen varjoon.” 

Annika on paneutunut luonnon tuomiin hyvinvointivaikutuksiin maisema-ja viheraluesuunnittelijan opinnoissaan sekä työskennellessään sisäilman laatua parantavien viherseinien ja vihersisustuksen parissa. Nähtyään konkreettisesti ympäristön vaikutuksen ihmisten hyvinvointiin Annikalle heräsi vahva halu työskennellä luontoelementtien avulla ihmisten hyvinvointia lisäävien toimintojen ja erityisesti palvelujen parissa. Katariinaan tutustuminen avasi mahdollisuuden tähän ja kuultuaan idean Yhdessä Ovesta Ulos –palvelusta kehittäjä Annikan sisällä pääsi vauhtiin.

”Yhdessä ovesta ulos-palvelu on yksinkertaisuudessaan mielenkiintoinen yhdistelmä monia eri elementtejä; etälenkin aikana käyttäjä kokee liikunnan ja ulkoilman tuomat hyvinvointivaikutukset, tutustuu uusiin ihmisiin ja saa näkökulmia omaan elämäänsä. Ja jopa oppii uusia taitoja tai ajattelua. Tämä kasvattaa monin tavoin osallistujan sosiaalista pääomaa ja lisää itsetuntemusta.”

Luontosuhdettaan Annika on rakentanut lapsesta asti. Metsäretket ja kasvimaan hoitaminen kaupungin vuokrapalstalla kuuluivat tiiviisti lapsuuden arkeen. Lomat Annika vietti perheensä kanssa joko lapissa tai järvisuomessa. Lähtöjään kerrostaloasuja päätyi asumaan maaseudulle sattuman kautta ja uteliaisuuden seurauksena: yhtäkkiä ajatus elämän yksinkertaistamisesta maaseudun rauhassa luonnon ja eläinten keskellä voitti kaupunkielämän. Vuodet peltojen keskellä ovat tuoneet monia oivalluksia ja laittaneet asioita sopivasti mittakaavaan.

Yhdessä Ovesta Ulos -ryhmistä Annika vetää Sosiaalisen liikkumisen ja Mielen ja kehon kuntoilun -ryhmiä. Osallistujana hän tällä hetkellä hakeutuisi todennäköisimmin Mielen ja kehon kuntoilu -ryhmiin.

Asioista ja ilmiöistä laaja-alaisesti kiinnostuneena ihmisenä Annika kehittää itseään jatkuvasti. Viimeisimmät opit Annika on kerännyt liiketoiminnan kehittämisen opinnoista ja Metsämieli- menetelmä vetäjä kurssilta. Itsensä kehittämisen lähtökohtana on kuitenkin korkeiden tavoitteiden sijaan ennen kaikkea kokemusten ja näkökantojen laajeneminen ja merkitykselliset kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa.

Annikan vetämät ryhmät:

elo
27
Metsämielellä elokuu 1
18:00
Tiistaisin viikoilla 32-35 yhteensä 4 kertaa
elo
28
Metsämielellä elokuu 2
18:00
Keskiviikkoisin viikoilla 32-35 yhteensä 4 kertaa
syys
3
Metsämielellä syyskuu 1
18:00
Tiistaisin viikoilla 36-39 yhteensä 4 kertaa
syys
3
Metsämielellä syyskuu 2
19:00
Tiistaisin viikoilla 36-39 yhteensä 4 kertaa
syys
30
Metsämielellä lokakuu 1
14:00
Maanantaisin viikoilla 40-43 yhteensä 4 kertaa
syys
30
Metsämielellä lokakuu 2
17:00
Maanantaisin viikoilla 40-43 yhteensä 4 kertaa
Tukea työuupumukseen